Hoofdrol voor Gladon bij zege Heracles

Heracles Almelo heeft zondag de eerste competitiezege van het nieuwe seizoen geboekt. De ploeg van trainer John Stegeman was voor eigen publiek met 3-1 te sterk voor Willem II. Paul Gladon was de man van de wedstrijd, door twee keer te scoren maar ook twee strafschoppen te missen.

Heracles nam in de 26e minuut de leiding uit een vrije trap van Iliass Bel Hassani. De treffer werd door de gasten fel betwist, omdat zij van mening waren dat doelman Kostas Lamprou zijn schot voor de lijn had gekeerd. Uit de herhaling bleek echter dat de bal zeker een halve meter over de lijn was. Voor de Griek was de tegentreffer extra vervelend. Lamprou ging een week eerder tegen Vitesse ook al opzichtig in de fout.

Lamprou onderscheidde zich daarna wel met enkele goede reddingen, maar was na krap een uur kansloos op een schot van Gladon: 2-0. De spits was vlak daarna ook goed voor de 3-0, door een voorzet van Robin Gosens bij de eerste paal binnen te tikken. Erik Falkenburg redde de Tilburgse eer in de slotfase met een fraaie boogbal.

Gladon kreeg vervolgens nog twee uitgelezen kansen om een hattrick te maken. Hij mocht binnen enkele minuten twee keer uithalen vanaf elf meter, maar stuitte eerste op Lamprou en raakte daarna de lat.

Heracles komt door de zege op vier punten uit twee duels. Willem II staat voorlaatste na twee nederlagen op rij.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement