Honkbalclubs worstelen met coronavirus in aanloop MLB-seizoen

Honkbalclubs worstelen met coronavirus in aanloop MLB-seizoen ANP

Twee weken voor de start van het Amerikaanse honkbalseizoen in de Major League waart het coronavirus bij sommige clubs rond in de selectie. Atlanta Braves meldde dat vier spelers positief hebben getest, bij New York Yankees zijn twee honkballers besmet. De organisatie van de MLB meldde vrijdag dat de eerste testronde onder 3185 werknemers van de 30 clubs 38 positieve gevallen had opgeleverd, onder wie 31 spelers.

Bij de Braves hebben Freddie Freeman, Touki Toussaint, Will Smith en Pete Kozma het virus onder de leden. Freeman en Kozma vertonen ook de symptomen van Covid-19, zoals koorts. Bij de Yankees hebben DJ LeMahieu en Luis Cessa positief getest. Alleen Cessa vertoont milde symptomen.

Het seizoen zou eigenlijk al in maart beginnen, maar moest worden uitgesteld als gevolg van de coronacrisis. Het is nu de bedoeling dat op 23 of 24 juli de eerste bal wordt gegooid in de Major League. Het wordt een kort seizoen waarin de clubs in de reguliere competitie slechts zestig wedstrijden spelen in plaats van 162.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport