Honden verstoren voetbalwedstrijden in Bolivia en Engeland

Honden verstoren voetbalwedstrijden in Bolivia en Engeland ANP

Voetbalwedstrijden in Bolivia en Engeland zijn deze week op opmerkelijke wijze verstoord. Zowel in Bolivia als in Engeland kwam een hond het veld op. Het duel in Engeland moest op 'Boxing Day' zelfs worden gestaakt.

Op een amateurveld van GNG Oady Town zorgde een loslopende hond ervoor dat de scheidsrechter in de slotfase besloot om de wedstrijd tegen Leicester Nirvana FC te staken. De hond vertoonde agressief gedrag richting de spelers en bleef maar blaffen langs de lijn. "Nog nooit meegemaakt dat een wedstrijd niet kan worden afgemaakt omdat een man en zijn hond loslopen rond het veld", schreef Leicester Nirvana op Twitter. De club leidde met 2-1 toen de wedstrijd werd afgebroken. Het was toch al niet de maand van Leicester Nirvana, want ruim een week geleden raakten de grasvelden van de amateurclub ernstig beschadigd doordat er quads over het terrein hadden gereden.

In Bolivia kwam bij een wedstrijd uit de hoogste klasse een hond het veld op, met een voetbalschoen in de bek. Het beest drentelde daarmee parmantig over het gras. De scheidsrechter legde de wedstrijd even stil. Een speler slaagde erin de hond op te pakken en aan de zijlijn over te dragen aan een steward.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport