Hockeysters zonder Paumen ten onder

In de aanloop naar de Olympische Spelen van Rio 2016 hebben de Nederlandse hockeysters een stevige waarschuwing gekregen van Argentinië. De olympisch- en wereldkampioen ging zondag in de finale van de Champions Trophy pijnlijk onderuit. Oranje verloor in Londen met 2-1 van de titelverdediger, die het zeslandentoernooi voor de zevende keer won en daarmee recordhouder werd.

De Nederlandse ploeg behaalde zaterdag tegen Argentinië nog wel de vijfde opeenvolgende groepszege (2-0) dankzij treffers van Lidewij Welten en Kelly Jonker. Oranje kreeg een dag later echter een flinke tegenslag te verwerken. Aanvoerder en strafcornerspecialist Maartje Paumen moest door een lichte teenblessure afzeggen voor de finale.

Zonder topscorer Paumen speelde zesvoudig kampioen Oranje een moeizame wedstrijd. Zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht ging er nogal wat fout in de Nederlandse ploeg. Ellen Hoog miste in de beginfase een vrije schietkans en Eva de Goede en Caia van Maasakker lieten de eerste strafcorners liggen.

Rio 2016

Argentinië nam daarna het initiatief over en leidde na amper een kwartier verrassend met 2-0, door treffers van Martina Cavallero en Noel Barrionuevo. Pas na de rust kon De Goede de achterstand verkleinen uit een strafcornervariant (2-1). De gelijkmaker wilde nadien niet vallen, ondanks de offensieve impulsen van met name Welten.

Hoewel bondscoach Alyson Annan de Champions Trophy dolgraag had gewonnen, stond het zeslandentoernooi voor haar toch volledig in het teken van Rio 2016. De Australische oud-international nam daarom haar voltallige trainingsgroep van 24 speelsters mee naar Londen. De zes hockeysters die buiten de selectie voor de Champions Trophy vielen, werkten in Engeland een eigen trainingsprogramma af. Bij terugkeer in Nederland wil Annan nog even verder trainen met haar voltallige ploeg. Ze zal dan binnen afzienbare tijd haar olympische selectie, bestaande uit zestien internationals en twee reserves, bekend moeten maken.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement