Hockeysters opnieuw tegenover Duitsland

De Nederlandse hockeysters strijden woensdag bij de Olympische Spelen voor een plek in de finale. Het team van bondscoach Alyson Annan neemt het om 17.00 uur Nederlandse tijd op tegen Duitsland. Beide landen speelden zaterdag in de groepsfase ook al tegenover elkaar. Nederland won toen met 2-0.

Oranje, dat in de kwartfinale rivaal Argentinië aan de kant zette, wil in Rio de Janeiro voor de derde keer op rij het olympische toernooi winnen.

Dafne Schippers hoopt woensdagavond in Brazilië in de finale te staan van de 200 meter. De Nederlandse atlete, wereldkampioen op deze afstand, moet zich dinsdagavond in de halve finales eerst wel zien te kwalificeren. Op de atletiekbaan beginnen woensdag verder Eelco Sintnicolaas en Pieter Braun aan de tienkamp, en loopt Sifan Hassan in de series van de 800 meter.

De Nederlandse springruiters Jeroen Dubbeldam (Zenith), Maikel van der Vleuten (Verdi) en Harrie Smolders (Emerald) komen in actie in de medaillestrijd. De equipe van bondscoach Rob Ehrens werkte dinsdag foutloze rondes af.

Jessica Blaszka begint aan het worsteltoernooi, en ook boksster Nouchka Fontijn moet de ring in. De Olympische Spelen gaan woensdag ook van start voor de fietscrossers (BMX) Laura Smulders, Merle van Benthem, Niek Kimmann, Jelle van Gorkom en Twan van Gendt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement