Hockeysters gelijk tegen Nieuw-Zeeland

De Nederlandse hockeysters hebben vrijdag op de Olympische Spelen niet kunnen winnen van Nieuw-Zeeland. Het vierde groepsduel van Oranje eindigde in 1-1 na een late tegentreffer, de eerste die de ploeg van bondscoach Alyson Annan moest incasseren op het olympische hockeytoernooi.

Oranje kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt uit een strafcorner van Maartje Paumen. In de tweede helft kreeg Nieuw-Zeeland grote kansen en stond de titelverdediger onder druk. Anita McLaren trof bijvoorbeeld de paal uit een strafcorner, maar Oranje bleef lang overeind met veel dank aan keepster Joyce Sombroek. Nieuw-Zeeland kreeg de verdiende treffer iets meer dan een minuut voor het laatste fluitsignaal. Kayla Whitelock scoorde.

,,Ik ben niet blij met deze wedstrijd. We moeten de tweede helft gecontroleerd uitspelen, maar we waren te afwachtend en hebben ze te veel kansen gegeven en dan zie je dat ze die goal maken en we gelijkspelen. Het is gewoon zonde'', reageerde doelpuntenmaakster Paumen bij de NOS. ,,Het was niet goed en niet scherp genoeg, niet ons niveau. We zijn de controle kwijtgeraakt en hebben te veel ruimte weggegeven'', zei Annan.

Aartsrivaal

Nederland was al zeker van een plek in de kwartfinale en stevent ondanks het gelijkspel af op winst in poule A. Zaterdag speelt Oranje nog tegen Duitsland, dat na vier van de vijf duels tweede staat in de groep met zeven punten.

In de kwartfinale dreigt voor Oranje een confrontatie met aartsrivaal Argentinië. Bij winst in de poule komt Nederland in de kwartfinale uit tegen de nummer vier uit poule B. Argentinië staat in die groep na vier duels met slechts drie punten stevig op de vierde plek. In de finale van de Champions Trophy werd Nederland eerder deze zomer nog verslagen door de Argentijnse hockeysters.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement