Higuain voor 90 miljoen euro naar Juventus

Juventus heeft dinsdag de transfer van Gonzalo Higuain afgerond. De Italiaanse kampioen betaalt liefst 90 miljoen euro aan Napoli voor de Argentijnse spits, die afgelopen seizoen historie schreef in de Serie A met een recordaantal van 36 doelpunten in 35 wedstrijden. Higuain verbond zich voor vijf jaar aan Juventus.

De Argentijn mag zich voorlopig de op twee na duurste voetballer aller tijden noemen. Alleen Real Madrid betaalde twee keer meer geld voor een speler: 100 miljoen in 2013 voor Gareth Bale en 94 miljoen in 2009 voor Cristiano Ronaldo. Juventus voldoet in twee termijnen aan de gelimiteerde transfersom van 90 miljoen euro die Higuain in zijn contract bij Napoli had laten opnemen.

De kans is groot dat Higuain binnenkort al weer een plekje zakt op de lijst van duurste transfers ooit. Juventus en Manchester United werken aan een megadeal rond Paul Pogba, die naar verwachting voor zo'n 120 miljoen euro naar Engeland gaat.

Napoli wil een deel van de bijzonder lucratieve opbrengst besteden aan Arek Milik, de Poolse spits van Ajax. Volgens De Telegraaf hebben de Napolitanen 35 miljoen euro over voor Milik. Als Ajax dat bedrag inderdaad incasseert, is de grootste transfer ooit in de eredivisie een feit.

De Amsterdamse club maakte twee weken geleden, na een gesprek met Milik en diens management, bekend dat de Pool zeker nog een half jaar in Amsterdam zou voetballen. Ajax beweerde toen geen medewerking te verlenen aan een zomerse transfer van de spits, die nog tot medio 2019 onder contract staat. Het lijkt er nu echter op dat de de club het recordbedrag uit Napels niet kan en wil weigeren.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement