Herstellende Robben sluit aan bij Oranje

Arjen Robben heeft zich zaterdagavond gemeld in het trainingskamp van het Nederlands elftal in Portugal. De aanvaller van Bayern München, die herstellende is van een slepende dijbeenblessure, sluit in Lagos een paar dagen aan bij de selectie van bondscoach Danny Blind. De aanvoerder werkt bij de nationale ploeg verder aan zijn herstel.

Robben raakte begin maart geblesseerd en miste daardoor de slotfase van het seizoen, waarin zijn club Bayern München in Duitsland de 'dubbel' pakte (landstitel en beker). In de halve finale werd de 'Rekordmeister' zonder Robben in de halve finale uitgeschakeld door Atlético Madrid.

Hoewel de vleugelspits op het veld niet in actie kan komen voor Oranje, hoopt Blind dat Robben met zijn kennis en ervaring in Portugal toch van waarde kan zijn. Het Nederlands elftal moest vrijdag in een teleurstellende oefeninterland in Dublin tegen Ierland genoegen nemen met 1-1. De spelers maakten zaterdag tijd voor de Oranjefans. Met helikopters vlogen de internationals het land door om diverse amateurclubs te bezoeken.

Aan het einde van de middag vloog Oranje terug naar Portugal, waar afgelopen week al een trainingskamp werd belegd. In Lagos gaan Blind en zijn manschappen zich voorbereiden op de laatste twee oefeninterlands van dit jaar, tegen Polen (woensdag in Gdansk) en Oostenrijk (volgende week zaterdag in Wenen).

Blind kreeg afgelopen week heel wat afmeldingen binnen. Jürgen Locadia, Bart Ramselaar en Wesley Sneijder zijn geblesseerd, Davy Pröpper besloot af te zeggen omdat hij binnenkort vader wordt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement