Heracles zoekt schoonmaker voor uitduels

Voetbalclub Heracles Almelo wil voortaan een schoonmaakkracht meenemen naar uitwedstrijden. Die moet ervoor zorgen dat zowel de gebruikte kleedkamer als het vak van de bezoekende fans netjes wordt achtergelaten. De eredivisionist werft momenteel kandidaten voor de functie van Chief Cleaning Officer, kortweg CCO.

Heracles, dat schoonmaakbedrijf Asito als hoofdsponsor heeft, zegt met het initiatief voortaan te willen voorkomen dat thuisploegen met de rotzooi van gasten zitten opgescheept. ,,Binnen onze club hechten we veel belang aan respect voor elkaar en elkaars spullen. Dus ook voor onze tegenstander. De CCO is dan ook een volwaardig lid van onze club en zorgt ervoor dat we de kleedkamer en het uitvak perfect achterlaten'', aldus Rob Toussaint, algemeen directeur van Heracles Almelo.

In een wervingsvideo roepen spelers en staf geïnteresseerden op te solliciteren. Woordvoerder Joris Dierterman van de Almelose club benadrukt dat het om een serieuze functie gaat en geen publiciteitsstunt of grap. ,,Nee, dit is absoluut geen 1 aprilgrap'', aldus Dieterman.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement