Heracles met tweede doelman in beker

Reservekeeper Michael Brouwer krijgt in het bekertoernooi de kans zich te laten zien bij Heracles Almelo. Trainer Frank Wormuth geeft de 25-jarige Brouwer woensdag tegen Vitesse de voorkeur boven Janis Blaswich, de vaste nummer 1 in de competitie. ,,Aan Michael hebben we een goede keeper, hij is belangrijk voor ons en zit maar een klein stapje achter Janis'', zegt Wormuth. ,,Michael speelt tijdens het bekertoernooi.''

Brouwer debuteerde eind september in de hoofdmacht tijdens de gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch. Hij maakte kort daarna ook zijn eerste minuten in de eredivisie. Brouwer kwam tegen Vitesse na rust de geblesseerde Blaswich vervangen. Hij kon niet voorkomen dat de Almeloërs in Arnhem hard onderuit gingen (4-0).

Wormuth kan in het bekerduel met Vitesse niet beschikken over Robin Pröpper, Sebastian Jakubiak, Jeff Hardeveld en Silvester van der Water. Vleugelspits Brandley Kuwas is vanwege een spierblessure een twijfelgeval.

Heracles staat verrassend vierde in de eredivisie, Vitesse is de nummer vijf. ,,We staan niet alleen op basis van kwaliteit op plaats vier, maar hebben ook wat geluk'', benadrukt Wormuth.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement