Henk de Jong wil een uitkering van het UWV

Henk de Jong, wel bekend om zijn opvallende uitspraken, vertelde dinsdagavond in Sportzomer op NPO Radio 1 dat hij een uitkering bij het UWV heeft aangevraagd.

De Drachtster, die in februari als trainer van Cambuur opstapte omdat hij dacht de boel niet meer aan de praat te kunnen krijgen, kreeg geen uitkering. Naar eigen zeggen had hij er wel recht op.

,,Ik heb openlijk gesolliciteerd, zelf een baan gevonden en ben een eigen bedrijf gestart om maar inkomsten te krijgen door lezingen te geven. Dan heb je één maand steun nodig van het UWV maar die krijg je niet, terwijl je dertig jaar lang betaald hebt'', aldus De Jong bij NPO Radio 1.

De Jong is boos op het UWV, waarvan hij een briefje kreeg uit Amsterdam met afwijzing voor een uitkering. ,,Ik vind dit schandalig en ben er behoorlijk pissig over. Het is een belangrijke beslissing voor een gezin. Wij hebben thuis vier kinderen, waarvan twee studerende jongens. Dat kost gewoon veel geld.''

Schuldsanering

In april 2014, nadat Dwight Lodeweges was opgestapt als trainer van Cambuur, kwam De Jong voor de groep te staan. Hem werd toen ook gevraagd of hij niet ook moest opstappen, uit solidariteit. De Jong antwoordde dat hij achtduizend euro op zijn bankrekening had en dat niet zomaar kon doen. ,,Dan kom ik in de schuldsanering'', zei de trainer toen.

Hij deed in het verleden wel meer opvallende uitspraken. De Jong wordt per 1 augustus commercieel medewerker bij FC Groningen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement