Henk de Jong moet puzzelen voor topper tegen Almere City: 'Maar Robert Mühren kan spelen'

Het wordt voor Cambuur-trainer Henk de Jong nog puzzelen in aanloop naar de topper van zondag tegen nummer drie Almere City. Er zijn nogal wat blessures.

Vooral op het middenveld heeft het zware programma van drie wedstrijden in zeven dagen zijn tol geëist. Michael Breij, Mitchel Paulissen, Ragnar Oratmangoen en Jamie Jacobs ontbraken donderdag bij de training.

Door de eerste twee heeft De Jong al een streep gezet, achter de andere twee staan vraagtekens. Verdediger David Sambissa was er na zijn enkelblessure wel weer bij. ,,Maar ik haal Alex Bangura er nu niet uit’’, zei De Jong. Bangura speelde maandag een sterke wedstrijd tegen Jong Utrecht.

Robert Mühren

Spits Robert Mühren deed ook niet alles op volle kracht mee. ,,Maar die kan spelen’’, zei De Jong beslist. Nick Doodeman liep in Utrecht een enkelblessure op en is niet van de partij. Doke Schmidt is terug na een schorsing.

De Jong kijkt uit naar de wedstrijd in Almere, waar ook 1351 supporters van de thuisclub mogen zijn. ,,Een beetje lawaai erbij. Ik heb er zin aan.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Cambuur
Video