Henk de Jong: even geen nieuwe club meer

Henk de Jong stopt per direct als trainer bij Cambuur. Hij neemt tot het einde van het seizoen een pauze en nieuwe clubs hoeven niet te bellen.

De Jong gaf eerder in een verklaring op de clubsite aan zichzelf niet de juiste persoon te vinden om Cambuur de komende belangrijke maanden naar handhaving te loodsen.

,,Ondanks de steun die ik nog steeds voel van de club, bestuur, directie en supporters heb ik het gevoel dat er iets moet veranderen en dat dit het juiste moment is om op te stappen'', aldus De Jong. ,,Met pijn in het hart neem ik afscheid, maar dit is wel het beste voor Cambuur. Iedereen bij deze fantastische club wens ik het allerbeste."

Met pijn in het hart neem ik afscheid, maar dit is wel het beste voor Cambuur

Algemeen directeur Ard de Graaf: ,,Als clubleiding zijn we verrast door het besluit van Henk, maar we kunnen niks anders dan dit respecteren. Henk heeft een fantastische staat van dienst bij deze club en de stappen die we de afgelopen jaren hebben kunnen zetten zijn ook voor een groot gedeelte aan hem te danken.''

,,De deur bij Cambuur zal dan ook altijd open staan en we wensen hem alle goeds voor de toekomst. We gaan een passend moment zoeken waarop Henk afscheid kan nemen van de supporters en andersom", besloot De Graaf.

Cambuur won dit seizoen slechts twee van de 22 competitiewedstrijden. De laatste overwinning dateert van vlak voor de winterstop, tegen Excelsior. Dit kalenderjaar verloor de ploeg alle vijf competitieduels.

De taken van De Jong worden voorlopig waargenomen door zijn assistenten Sipke Hulshoff, Jan Bruin en Arne Slot.

Het drietal zit vrijdagavond bij het thuisduel met FC Utrecht als eindverantwoordelijke op de bank.

In de Leeuwarder Courant van woensdag drie uitgebreide verhalen over het vertek van Henk de Jong bij Cambuur.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement