Henk de Jong blikt terug op promotiefeest Cambuur en kijkt vooruit naar Jong AZ: 'De hele voetbalwereld reageert'

Trainer Henk de Jong trof maandag een selectie aan op het veld die nog verre van fit was na het uitbundige feest dat vrijdag na de promotie losbarstte en tot in de vroege uurtje van zaterdag duurde. ,,Mijn fysieke trainer had er het meeste last van’’, zei De Jong donderdag na de training lachend.

Toen de laatste alcohol uit de aderen was verdwenen, ging de knop om. De promotie was prachtig, maar nu moeten er ook fysieke prijzen worden gepakt. Het kampioenschap lonkt. ,,Als je je best doet, wordt dit een maand om nooit te vergeten’’, aldus De Jong.

De Jong kreeg veel reacties op de prestatie. ,,Ik denk wel tegen de tweeduizend appjes. Dan moet je de trainer van Barcelona en Ajax ook een paar berichtjes terugsturen. De burgemeester van Smallingerland stond ook met een bosje bloemen voor de deur.”

Gretig

Hij merkt dat zijn selectie nog net zo gretig is als voor de promotie. ,,We zijn nog niet klaar en willen gewoon verder. Zo snel mogelijk kampioen worden.’’

Dat kan vrijdagavond tegen Jong AZ al gebeuren. Als Cambuur de wedstrijd in het stadion in Alkmaar wint, is de titel officieus een feit. De Graafschap kan in dat geval het doelsaldo van de Leeuwarders nooit meer achterhalen.

Vrijdag

Het feest wordt deze keer echter pas gevierd als de schaal daadwerkelijk binnen is. Daarvoor dient De Graafschap dan punten te verspelen tegen Almere, dat voor de laatste kans op rechtstreekse promotie strijdt.

Voor de wedstrijd tegen de Alkmaarse beloften kan De Jong weer kiezen. Alleen Jamie Jacobs is nog niet fit genoeg. Robin Maulun is wel weer van de partij, net als Mitchel Paulissen. Ze zullen op de bank plaatsnemen, want redenen om zijn team te wijzigen, heeft De Jong niet.

Opstelling: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura; Breij, Hoedemakers, Oratmangoen; Antonia, Mühren, Kallon.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Cambuur
Voetbal
Video
Promotie Cambuur