Hendrix in voorselectie Oranje

Jorrit Hendrix van PSV zit voor het eerst in de voorselectie van het Nederlands Elftal. Bart Ramselaar, die verhuist van FC Utrecht naar PSV, staat ook op de lijst. Hij zat in mei ook in de selectie, maar moest toen geblesseerd afhaken.

Oranje speelt op 1 september een oefenwedstrijd tegen Griekenland. Op 6 september is de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK, uit tegen Zweden. Dat speelt zijn eerste wedstrijd zonder Zlatan Ibrahimovic, die na het EK is gestopt als international. Bondscoach Danny Blind maakt op 26 augustus zijn definitieve selectie bekend.

Keepers Michel Vorm en Maarten Stekelenburg zitten ook bij de voorselectie. Stekelenburg speelde in 2012 zijn laatste interland. Blind mist doelman Kenneth Vermeer, die een achillespees heeft afgescheurd. Klaas Jan Huntelaar is ook teruggekeerd. Hij zat aan het eind van vorig seizoen niet bij de selectie van Oranje. Nederland oefende toen tegen Ierland, Polen en Oostenrijk. Ook de kersverse international Steven Berghuis is van de partij.

Arjen Robben zit niet in de voorselectie. Hij kampt met een blessure.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement