Hendriks zwijgt over vlaggendrager

Maurits Hendriks maakt donderdag op zijn eerste persconferentie in het Holland Heineken House bekend wie een dag later de Nederlandse vlag draagt bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen. De 'gelukkige' weet het al, zei de chef de mission woensdag met een brede grijns. ,,Natuurlijk heb ik een vlaggendrager. Maar wie dat is, ga ik nog niet zeggen'', aldus Hendriks.

Sporters die binnen 48 uur na de openingsceremonie in Maracanã in actie komen, mogen in principe niet meelopen. Te lang staan is niet bevorderlijk voor de sportieve prestatie, zo redeneert Hendriks. Dat betekent dat vrijdag slechts een bescheiden afvaardiging van de Nederlandse equipe naar het beroemde voetbalstadion in Rio de Janeiro komt voor de opening.

Springruiter Jeroen Dubbeldam, die pas later in het toernooi in actie komt, heeft zelf al aangegeven graag de vlag te willen dragen. Toen Hendriks woensdag de vraag kreeg of Dubbeldam deze eervolle taak krijgt, lachte hij zijn tanden bloot. ,,Dat horen jullie donderdag.'' Vier jaar geleden in Londen droeg windsurfer Dorian van Rijsselberghe het rood-wit-blauw.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement