Heldhaftige Kupers naar finale 800 meter

Thijmen Kupers probeerde vrijdag in de halve finales van de EK in Amsterdam weer met een heldhaftige solo de olympische limiet voor Rio te slechten op de 800 meter, maar de atleet uit Groningen vergaloppeerde zich deze keer. Kupers verkrampte in de laatste meters en moest nog twee atleten laten passeren. Zijn derde plek in 1.46,61 betekende wel een finaleplaats.

Kupers noteerde donderdag in de series 1.46,48. Hij liep die tijd na een solo van twee ronden. Ook in de halve finales koos hij voor deze tactiek, maar zelfs de toejuichingen van het publiek in het volle Olympisch Stadion hielpen hem niet aan de beoogde limiettijd van 1.45,20. ,,Ik ging ervoor vanaf de start. Er stond echter te veel wind en die moest ik in mijn eentje opvangen. Een serieuze poging om de limiet voor Rio te halen, was daardoor niet mogelijk'', zei Kupers na de race.

Hij was niettemin dik tevreden met de uitslag. ,,Het was een sterk veld en ik sta in de finale. Prima.'' Regerend Europees kampioen Adam Kszczot uit Polen won de race in 1.46,32.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement