Hekkensluiter RKC Waalwijk wint thuis van FC Utrecht

Hekkensluiter RKC Waalwijk wint thuis van FC Utrecht ANP

RKC Waalwijk heeft voor het eerst sinds de winterstop een competitieduel gewonnen. De ploeg van coach Fred Grim versloeg in eigen huis FC Utrecht met 2-1. Hekkensluiter RKC komt door de zege op 15 punten, vier minder dan ADO Den Haag dat zaterdag 0-0 speelde tegen Heracles.

Gyrano Kerk zette FC Utrecht met zijn tiende competitietreffer op 1-0. In de tweede helft zorgde Sylla Sow met een fraai doelpunt voor de gelijkmaker. De aanvaller werd de diepte ingestuurd door Tijjani Reijnders, kapte zich vrijen schoot in de linkerbovenhoek raak. Ook de 2-1 door Darren Maatsen mocht er zijn. De invaller verschalkte Utrecht-verdediger Leon Guwara en zorgde voor de 2-1.

FC Utrecht had na de winterstop nog niet verloren. De ploeg van John van den Brom had twee keer gewonnen en drie keer gelijkgespeeld. RKC had alleen thuis tegen PEC Zwolle een punt gepakt in 2020.

Meer ruimte

Tegen Utrecht zagen de Waalwijkers dat ze in de tweede helft meer ruimte kregen. Ze probeerden kansen af te dwingen met lange passes naar voren. Die werden door Sow en Maatsen goed aangenomen en knap voorbij doelman Jeroen Zoet geschoten.

Voor RKC is het de tweede keer dit seizoen dat ze van Utrecht hebben gewonnen. In de Domstad werd het op 1 december 0-1.

home
net-binnen
menu