Heerenveen mist grote kansen maar wint wel in Rotterdam

Videoscheidsrechter Pieter Vink kreeg donderdagavond in Rotterdam een spannend duel voorgeschoteld. Daarin trok SC Heerenveen uiteindelijk aan het langste eind: 1-2. 

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd maar naarmate de wedstrijd vorderde, kwam Heerenveen steeds beter in het spel. Na een kwartier kreeg Morten Thorsby een levensgrote kans maar keeper Kenneth Vermeer blokte het schot. Hij had in de 39ste minuut echter geen antwoord op een stift van Henk Veerman.

Na rust kreeg Heerenveen volop kansen om uit te lopen. Thorsby raakte eerst de lat en schoot daarna net naast. De net binnen de lijnen gekomen Slagveer kon vrij doorlopen op de keeper maar werd van de bal gezet.

Het missen van kansen leek Heerenveen op te breken toen Anas Achahbar met een prachtige omhaal de gelijkmaker maakte. Uiteindelijk stelde Joey van den Berg de drie punten veilig. Uit een soort rugbyscrum maakte hij de 1-2. Te Vrede had daarna nog een grote kans op de 1-3, maar hij schoot tegen Otigba aan die geblesseerd op de doellijn lag.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Kongolo, Van der Heijden, Nelom; El Ahmadi, Vejinovic (71' Basacikoglu), Vilhena; Kuyt, Kramer (32' Achahbar), Elia

Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Van Anholt, Otigba, Van Aken, Cavlan (85' Bijker); Marzo, Thorsby, Van den Berg; Zeneli (63' Slagveer), Veerman (82' Te Vrede), Larsson

Scoreverloop:

39' 0-1 Veerman

71' 1-1 Achahbar

83' 1-2 Van den Berg

De wedstrijd is hieronder en op Twitter via @LC_Sport terug te lezen:

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement