Heerenveen huurt verdediger van Manchester City

SC Heerenveen versterkt de selectie met de Engelsman Shay Facey (21). De centrale verdediger wordt, mits hij de medische keuring doorstaat, gehuurd van grootmacht Manchester City.

In 2015 speelde jeugdinternational Facey 23 wedstrijden voor New York City in de Amerikaanse Major League Soccer. In de eerste helft van 2016 kwam hij op huurbasis uit voor Rotherham United, in de Engelse Championship (tweede niveau). Hij trainde vorige week een paar dagen mee bij eerste divisieclub NAC in Breda.

Heerenveen wil ook verdediger Jordens Peters nog altijd inlijven. De clubleiding probeert uit alle macht voor het aflopen van de transferperiode (31 augustus 23.59 uur) met zijn huidige club Willem II een akkoord te bereiken over een transfersom.

Update 15:02: De komst van Jordens Peters is definitief van de baan. Willem II wil de verdediger niet kwijt omdat de deal met de beoogde opvolger van Peters niet doorgaat.

Update 31 augustus 17:05: SC Heerenveen maakt ook op de eigen site melding van de komst van Facey. Er is een optie tot koop bedongen. Technisch manager Gerry Hamstra is blij dat het sc Heerenveen gelukt is om de talentvolle verdediger naar Friesland te halen. ,,Het is mooi dat we Shay, die een uitstekende opleiding heeft doorlopen, aan ons kunnen binden. Hij kan op meerdere posities achterin spelen en is dus breed inzetbaar, een mooie versterking voor onze selectie.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement