Heerenveen gelijk tegen Vitesse

SC Heerenveen heeft de eerste wedstrijd in de play-off finale tegen Vitesse thuis met 2-2 afgesloten.

Heerenveen kwam in eigen stadion na 21 minuten ongelukkig op achterstand. Stefano Marzo bracht Jerry St. Juste in de problemen, waarna drie spelers van Vitesse er als de kippen bij waren. Valeri Qazaishvili gaf het laatste tikje: 0-1. Er lag op dat moment een tweede bal in het veld, maar scheidsrechter Björn Kuipers oordeelde dat die geen invloed had op het spelverloop.

Heerenveen had het zwaar tegen het beter voetballende Vitesse, maar kwam na ruim een halfuur op wilskracht toch langszij. Luciano Slagveer schoot op aangeven van Mark Uth knap raak.

In de tweede helft startte Heerenveen furieus, maar Vitesse nam opnieuw de leiding. Een schot van Davy Pröpper was doelman Kristoffer Nordfeldt te machtig.

Tien minuten later zorgde Uth met een beheerste actie voor de 2-2, waardoor Heerenveen zondag bij de return in Arnhem in elk geval moet scoren om kans te houden op een plek in de derde voorronde van Europa League.

Opstelling SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, v.Aken (61' Otigba), St. Juste, v. Anholt; de Roon, Thern (82' Duarte), v.d. Berg; Slagveer (90' Veerman), Uth, Larsson

Opstelling Vitesse: Room; Diks (46' Mori), Kashia, Van der Heijden, Achenteh; McEachran (75' Vejinovich), Pröpper, Qazaishvilli; Wallace, Traore, Labyad (88' Oliinyk)

Scoreverloop:

0-1: 21' Qazaishvilli

1-1: 32' Slagveer

1-2: 66' Pröpper

2-2: 75' Uth

De wedstrijd, en de opmaat daarnaartoe, zijn terug te lezen in het liveblog hieronder of via Twitter: @LC_Sport.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement