SC Heerenveen zoekt na het vertrek van Gerry Hamstra naar een nieuwe technisch manager. Mogelijk heeft de club die met Michel Jansen al in huis.

De 55-jarige Jansen heeft intern zijn belangstelling voor de vrijgekomen voetbalpost kenbaar gemaakt. Momenteel is Jansen, na het vertrek van Hamstra vorige maand, al deels verantwoordelijk voor de voetbaltechnische zaken. Hij zit met trainer Johnny Jansen en hoofd scouting Karel Brandsma in de zogenaamde werkgroep voetbaltechnische zaken, die het takenpakket van Hamstra tijdelijk overneemt.

Maar als het aan Jansen ligt, blijft het daar niet bij. Hij ziet de functie van technisch manager als een mooie vervolgstap van zijn carrière. ,,Heerenveen kent mijn ambitie”, reageert Jansen desgevraagd. ,,Het is aan de club om te bepalen wat ze daarmee willen doen.”

Jansen werkt nu bijna twee jaar als hoofd jeugdopleiding bij Heerenveen. Eerder was hij de assistent-trainer van Jan Olde Riekerink. Hij stond de voorbije twee seizoenen ook geregeld op het veld bij de eerste selectie van Johnny Jansen, maar kon die werkzaamheden niet meer combineren toen zijn portefeuille onlangs met voetbaltechnische zaken werd uitgebreid.

Ervaring als technisch manager heeft Michel Jansen niet. Hij was de voorbije decennia trainer van grote amateurverenigingen in Overijssel, werkte bij FC Twente als jeugd-, assistent- en hoofdtrainer en was hoofd jeugdopleiding van de club.

Jansen heeft dus een vergelijkbare achtergrond als Hamstra, toen laatstgenoemde in 2017 de voetbaltak van Heerenveen ging leiden. Met als verschil dat Hamstra werkte in de top van het noordelijke amateurvoetbal en als opleider bij FC Groningen en Vitesse.

,,Ik vind het mooi dat Michel zijn ambitie uitspreekt”, zegt algemeen directeur Cees Roozemond. ,,Je moet altijd kijken welke kwaliteiten binnen je organisatie aanwezig zijn. We zijn ongelooflijk blij met het werk dat Michel voor de club doet. Mede dankzij hem functioneert de werkgroep uitstekend. Dat geeft ons de tijd om naar meerdere opties te kijken.”

Zeker is dat – áls Michel Jansen de kans krijgt als technisch manager – Heerenveen een nieuwe hoofd jeugdopleiding moet aanstellen. Die twee functies kunnen op lange termijn onmogelijk door één persoon worden ingevuld.

Vermoedelijk duurt het nog wel even voordat Heerenveen de nieuwe voetbalman benoemt. Belangrijkste voor de club is om dit seizoen goed af te sluiten. ,,Welke keuze straks ook wordt gemaakt – we zijn het erover eens dat kwaliteit boven snelheid moet gaan”, aldus Jansen.

Logischerwijs kijkt Heerenveen ondertussen naar de invulling van de selectie voor volgend seizoen. De club onderhandelt al langer met ADO Den Haag over de komst van Milan van Ewijk. De rechtsback, die vorig jaar een paar maanden op huurbasis speelde voor SC Cambuur, moet de opvolger worden van Sherel Floranus die transfervrij vertrekt. Van Ewijk wil zelf graag de overstap maken naar het Abe Lenstra-stadion.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct