Hazard: ervaring kan verschil maken

Aanvoerder Eden Hazard vindt het Belgische elftal dat maandag in achtste finales van het WK aantreedt tegen Japan beter dan vier jaar geleden, toen de 'Rode Duivels' op het WK in Brazilië strandden in de kwartfinales. ,,Wedstrijden in de knock-outfase vereisen ervaring. We hebben allemaal veel meer ervaring'', zegt de blikvanger van Chelsea. ,,Dat kan het verschil maken."

Twee jaar geleden sneuvelde België in de kwartfinale van het EK tegen Wales en dat is een goede les geweest, meent Hazard. ,,We weten wat we niét moeten doen", zei hij. ,,Maar Japan is een heel ander team dan Wales. Ze hebben zich met een beetje geluk geplaatst, maar het is een team met veel ervaring en goede spelers. We moeten de volle wedstrijd geconcentreerd blijven."

Veel spelers die doorgaans vaste waardes zijn in het elftal van bondscoach Roberto Martinez kregen rust in de laatste groepswedstrijd tegen Engeland. Volgens Hazard maakt de lange pauze niet uit. ,,Negen dagen rust was niet te lang. We hebben goed getraind en zullen er morgen staan."

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement