Hassan vijfde in finale 1500 meter

Sifan Hassan heeft dinsdag geen medaille behaald op de 1500 meter bij de Olympische Spelen in Rio. De Nederlandse atlete eindigde slechts als vijfde in de finale. Ze kon het tempo van de Keniaanse winnares Faith Kipyegon niet volgen. Ook wereldrecordhoudster en wereldkampioene Genzebe Dibaba was veel te snel. De Ethiopische pakte het zilver.

Hassan kende een moeizame aanloop naar Rio. De 23-jarige Arnhemse raakte geblesseerd na het behalen van de wereldtitel op de 1500 meter bij de WK indoor. Ze stond voor het eerst in haar hardloopcarrière langdurig aan de kant. Bij de EK in Amsterdam liep ze vorige maand stroef haar eerste wedstrijden, hoewel ze toch het zilver won.

Ze leek op tijd in vorm, want ze plaatste zich met een overtuigende race in de halve finales voor de eindstrijd. In de finale kwam ze echter tekort. Toen Dibaba en Kipyegon versnelden met nog een volle ronde te gaan, moest Hassan afhaken. Twee Amerikaansen gingen haar op de laatste rechte stuk nog voorbij; Jennifer Simspon pakte het brons en Shannon Rowbury werd vierde.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement