Harkemase Boys zegt vertrouwen in samenwerking op

Harkemase Boys wil vanaf het seizoen 2017-2018 niet langer samenwerken met Harkema-Opeinde. Die wens heeft de club maandag uitgesproken tijdens een overleg.

Beide clubs, die resideren op sportpark De Bosk, leven met elkaar in onmin over de jeugdafdeling SJO Jong Harkema. Eerder werd al bekend dat Harkemase Boys wilde dat er dingen zouden veranderen. Anders zou de samenwerking worden opgezegd.

Vervolgoverleggen hebben niet het gewenste effect gesorteerd. 'De door Harkema-Opeinde aangedragen verbeterpunten vormen niet de gewenste basis om de samenwerking constructief voort te kunnen zetten', schrijft Harkemase Boys. 'Op basis hiervan hebben de genoemde geledingen de wens uitgesproken om met ingang van het seizoen 2017-2018 de samenwerking te beëindigen.'

Woensdag 12 oktober is er een informatieavond bij de zaterdag-derdedivisionist. Dan worden alle ouders en voetballers van de gezamenlijke jeugdafdeling geïnformeerd over de gang van zaken.

Het nieuws komt kort nadat beide clubs de samenwerking nog verlengden. De afspraken van dat contract worden gerespecteerd. Uitgangspunt is dat de jeugdleden dit seizoen 'met veel plezier blijven voetballen'.

In een poging van Harkema-Opeinde om de relatie te lijmen, presenteerde het na een interne analyse vijf verbeterpunten. De club wilde vaker overleg met betrekking tot SJO Jong Harkema en schreef dat de organisatiestructuur van de jeugdafdeling door een externe partij als de KNVB doorgelicht zou kunnen worden.

De vertrouwensbreuk was echter zo groot dat de Boys willen stoppen. Plannen voor een eigen jeugdafdeling worden vrijdag 14 oktober tijdens een buitengewone ledenvergadering voorgelegd.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement