Harkemase Boys wint van Spijkenisse (plus video samenvatting en interviews)

In de derde divisie won Harkemase Boys zaterdag met 3-1 van Spijkenisse. Alle doelpunten van de thuisploeg kwamen op naam van Henny Bouius.

Zo kwam er er een einde aan een serie van vijf thuisnederlagen op rij voor de ploeg van trainer Henk Herder. Hij zag zijn ploeg na ruim twintig minuten op voorsprong komen. Bouius stond paraat bij de tweede paal om binnen te koppen, nadat Kevin Mennega de bal uit een korte corner verlengde.

Een kwartier later werd het zelfs 2-0. Uit een harde pass van Jesse Renken werkte Bouius met enig fortuin zijn tweede van de middag erin. De 2-0 was tevens ruststand.

Na rust ging Harkemase Boys door. Na net geen uur spelen maakte Henny Bouius zijn derde. Spijkenisse werkte een voorzet niet goed weg waarna de bal voor de voeten van Bouius kwam. Die twijfelde niet.

Verder dan een doelpunt van Rephendry Amsterdam kwam Spijkenisse niet. Hij bepaalde koppend de eindstand op 3-1. Harkemase Boys kreeg daarna nog de beste kansen om verder uit te lopen.

Bij een nederlaag was de ploeg van Henk Herder in de degradatiezone beland, maar daar is nu geen sprake meer van. De voorsprong op Spijkenisse, dat op een nacompetitieplaats staat, bedraagt nu acht punten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement