Harkemase Boys viert feest zonder trainer

Terwijl de selectie van Harkemase Boys zaterdag het behaalde kampioenschap in de hoofdklasse vierde, zat hoofdtrainer Jan Vlap thuis op de bank in Sneek.

Vlap verliet Emmeloord, waar Harkemase Boys door een 1-6 zege op Flevo Boys de titel pakte, een uur voordat de spelersbus vertrok. Hij ging met zijn familie naar huis en is na afloop niet meer in de kleedkamer geweest. Ook de huldiging in Harkema liet hij aan zich voorbij gaan.

,,Ik heb voor mijn familie gekozen, want ik ben de afgelopen twee weken thuis niet te genieten geweest. Daarom wilde ik dit met hen vieren’’, zei Vlap in een reactie. ,,Maar ik heb helemaal geen problemen met Harkema'', benadrukte Vlap.

De laatste weken kreeg de Sneker kritiek vanuit Harkema, omdat hij te veel met zijn nieuwe club Staphorst - en concurrent van Harkemase Boys - bezig zou zijn. Vlap ontkent.

Voorzitter Appie van der Veen vond het jammer dat zijn trainer er niet bij was. ,,Dat dêroer gjin kommunikaasje is, fyn ik wol frjemd. Mar wy moatte dizze wike even mei elkoar prate, dat is better as fia de parse.’’

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement