Harkemase Boys verliest weer kampioenswedstrijd

Harkemase Boys is nog altijd geen kampioen in de hoofdklasse. Het verloor op De Bosk met 2-3 van ACV.

Bij winst of puntenverlies van Staphorst zou Harkemase Boys de champagne kunnen ontkurken.

Harkemase Boys begon scherp aan de wedstrijd, maar creëerde niet veel. Na negentien minuten stond het wel 1-0, door een frommelgoal van Rolf Dijk. Dat was ook de ruststand, mede door goed keeperswerk van Erick Jansema. De scherpte was toen allang weg. Trainer Jan Vlap ergerde zich al een tijdje aan het slappe spel van zijn ploeg.

Al snel werd duidelijk dat Harkemase Boys zou moeten winnen om de titel zaterdagmiddag al binnen te slepen. Drachtster Boys kwam wel op voorsprong bij Staphorst, maar stond in de rust al weer met 3-1 achter.

Ook na rust speelde Harkemase Boys slordig. ACV profiteerde na een uur spelen. En hoe. Invaller Popovic scoorde twee keer in twee minuten tijd: 1-2.

De aanvallende wissels van coach Vlap sorteerden eerst niet het gewenste effect. Harkemase Boys trapte bijna blind ballen naar voren en gaf veel ruimte weg. In de 83ste minuut werd het dan toch 2-2. Smits tikte binnen. Het mocht niet baten, want Popovic scoorde al snel weer: 2-3. Er ging een overtreding aan vooraf op Van Hezel.

Volgende week is de laatste speeldag. De Boys spelen uit bij Flevo Boys. Staphorst moet naar SVZW. Wanneer Harkemase Boys verliest en Staphorst wint, is de laatste club kampioen. Spelen de Harkiten gelijk en wint Staphorst, hebben beide ploegen een gelijk aantal punten en volgt een beslissingsduel op neutraal terrein.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement