Harkemase Boys verliest van Quick Boys (+samenvatting en interviews)

In de derde divisie bleek Quick Boys zaterdagmiddag een maatje te groot voor Harkemase Boys (1-4). De gasten uit Katwijk begonnen sterk en gaven de Harkieten nauwelijks tijd om adem te halen.

Pas in de 20ste minuut werd het overwicht in een doelpunt uitgedrukt. Het schot van de behendige middenvelder Dennis Kaars kon Harkema-doelman Erick Janseman nog keren, maar de rebound van Kay Tejan was hem te machtig.

Na een half uur spelen maakte diezelfde Tenal er 0-2 van, na een dekkingsfout van Voest. De schade werd in de 40ste minuut nog groter. Kelvin Maynard schoot na een handsbal zijn strafschop in tweede instantie binnen.

Harkemase Boys had daarvoor nauwelijks noemenswaardige mogelijkheden gehad, maar op slag van rust kopte Robert Stelpstra wel de aansluitingstreffer binnen. Die opsteker gaf de thuisploeg moed voor de tweede helft, maar ondanks het betere spel waren de beste kansen voor de gasten.

Tien minuten voor tijd gooide Maynard met zijn tweede benutte strafschop het duel definitief in het slot. ,,We stonden de eerste helft gewoon niet goed", gaf trainer Tieme Klompe toe. ,,In de tweede helft was het wel beter, maar dat zie je vaker. Zij konden achteroverleunen en wij moesten komen. Dit was gewoon een sterke tegenstander, die moeiteloos in de tweede divisie mee kan draaien."

Voor Harkemase Boys was het de eerste thuisnederlaag van het seizoen, terwijl de gasten ondanks het puntverlies van koploper Noordwijk de eerste periodetitel op doelsaldo misliepen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement