Harkemase Boys pakt punt met tien man

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag met 1-1 gelijk gespeeld tegen Staphorst. Met de uitslag konden de Harekieten wel leven omdat ze na een rode kaart van Oebele Schokker een groot deel van de wedstrijd met tien man speelden.

Harkemase Boys startte zaterdagmiddag fel en aanvallend. Maar de koploper in de hoofdklasse kreeg al na twaalf minuten een doelpunt te verwerken. Martijn Krabbe van de thuisploeg kreeg op de rand van de zestien meter alle gelegenheid om aan te leggen. Hij schoot de bal op prachtige wijze achter keeper Erick Jansema: 1-0.

De rode kaart van Oebele Schokker vlak daarna was bepalend voor het beeld van de wedstrijd. Schokker kreeg na een kwartier spelen geel na een harde overtreding op Dennis Rosink. Drie minuten later kreeg hij zijn tweede gele kaart, en dus rood, vanwege een vermeende schwalbe.

Harkemase Boys bleef de wedstrijd daarna dicteren maar had het vaak lastig in de omschakeling. Staphorst kwam er een aantal keren snel uit. Dat leidde niet tot veel kansen.

Na rust vloog Harkemase Boys uit de startblokken. Ruim tien minuten later kwamen de gasten op gelijke hoogte door een schitterende goal van Jesse Renken: 1-1. Staphorst probeerde het daarna nog wel maar Harkemase Boys hield knap stand en leek al snel tevreden met een gelijkspel.

De ploeg van trainer Jan Vlap heeft door het gelijks spel nu tien punten voorsprong op Excelsior en Staphorst. ,,Het moet wel heel raar lopen willen we dit nog uit handen geven’’, aldus Vlap.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement