Harkemase Boys mogelijk zaterdag al kampioen

Harkemase Boys werkt er al het hele seizoen naartoe en zaterdag kan het voor het eerst gebeuren: kampioen worden in de Hoofdklasse C.

Harkemase Boys neemt het zaterdag op De Bosk op tegen nummer drie AZSV. 'Achtervolger' Staphorst speelt thuis tegen het als vierde geklasseerde ACV.

De club kan de eerste kampioen in een landelijke divisie worden. Sparta Rotterdam had vrijdagavond die kans, maar dat lukte nog niet. Zondag kan Westlandia (Hoofdklasse C) kampioen worden.

Winnen de Harkieten en verliest Staphorst, dan kan er feest worden gevierd in Harkema. Bij ieder ander resultaat, is Harkemase Boys nog geen kampioen. Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen.

Stand bovenin

1.Harkemase Boys: 51 punten

2. Staphorst: 41 punten

3. AZSV 38 punten

4. ACV 35 punten

De Boys moeten het de komende drie duels wel stellen zonder Robin Huisman de Jong, maakte de KNVB deze week bekend. De verdediger is geschorst omdat hij enkele weken geleden meedeed met het derde elftal van Black Boys, waarin zijn broertje Leon voetbalt.

Derde divisie

Wordt Harkemase Boys kampioen van de Hoofdklasse C, dan promoveert het niet naar de Topklasse, maar naar de derde divisie. Dit heeft te maken met de door de KNVB opgezette voetbalpiramide.

In de derde divisie komen de kampioenen van de Hoofdklasse te spelen, evenals de nummers 8 tot en met 14 van de huidige Topklasse. De derde divisie wordt aangevuld met drie beloftenteams en vijf clubs die uit de nacompetitie overblijven.

Live

De Leeuwarder Courant is zaterdag aanwezig bij Harkemase Boys-AZSV. Deze wedstrijd is te volgen via het Twitter-account van de sportredactie en deze website.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement