Harkemase Boys moet titelfeest uitstellen

Harkemase Boys werd zaterdagmiddag geen kampioen van de hoofdklasse C. De ploeg moest voor de titel in eigen huis winnen van AZSV, terwijl concurrent Staphorst thuis moest verliezen van ACV. Harkemase Boys kwam echter niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Staphorst was met 2-1 te sterk voor ACV.

De ploeg van Jan Vlap speelde geen beste wedstrijd. Harkemase Boys hanteerde een te laag baltempo om het AZSV lastig te maken. AZSV was daarentegen gevaarlijk in de omschakeling. Niek te Veluwe benutte een van deze mogelijkheden: 0-1.

Na rust zette Harkemase Boys aan. Het overwicht leidde tot de gelijkmaker van Robert Stelpstra, die na een uur spelen een voorzet van Oebele Schokker op waarde schatte: 1-1.

In het restant had Harkemase Boys het meeste balbezit, maar veel kansen kreeg de ploeg niet. Joram Smits had vlak voor tijd de winnende treffer op zijn schoen, maar de vleugelspeler wachtte te lang.

Harkemase Boys heeft, met nog vier duels te spelen, acht punten voorsprong op Staphorst. De ploeg kan over twee weken het karwei in eigen huis afmaken tegen CSV Apeldoorn, maar is ook dan afhankelijk van Staphorst.

De Leeuwarder Courant was zaterdag aanwezig bij Harkemase Boys-AZSV. Deze wedstrijd is terug te lezen via het Twitter-account van de sportredactie en hieronder.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement