Harkemase Boys kampioen van de hoofdklasse

De vijfde poging was zaterdagmiddag raak voor Harkemase Boys. Het won met 1-6 bij Flevo Boys en promoveert als kampioen naar de derde divisie.

Harkemase Boys startte scherp aan het duel en kwam al na zes minuten op voorsprong. Heine Uuldriks, die de geblesseerde Robert Stelpstra in de spits verving, wipte de bal over de doelman: 0-1.

Kansen voor Joram Smits en Jorco van Hezel leverden daarna niets op. Halverwege de eerste helft kwam Flevo Boys op gelijke hoogte. Jarno van der Wal kopte raak: 1-1. Even leken de Emmeloorders door te drukken, maar Harkema nam het initiatief snel weer over. Smits had nog kunnen scoren, maar miste alleen voor de keeper.

Tien minuten na rust miste hij wederom een op een met de doelman, tot afgrijzen van de supporters. In de 63ste minuut scoorde Robin Huisman de Jong wel. Hij kreeg alle ruimte voor een afstandsschot en scoorde prachtig: 1-2. Vijf minuten later was het duel plots beslist. Uuldriks en daarna Smits kopten en schoten raak: 1-4.  Uuldriks maakte zijn hattrick nog vol: 1-5. En deed er in de slotminuten nog een schepje bovenop door ook de 1-6 te maken.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement