Harkemase Boys gelukkigste in Friese derby

FOTO PIXABAY

Zonder goed te spelen zette Harkemase Boys het frisser ogende ONS met 3-2 opzij.

Harkemase Boys, dat nog niet gevaarlijk was geweest maar wel de betere ploeg was, kwam al na twaalf minuten op een 1-0 voorsprong door prachtige goal van Mark Bruintjes. Hij krulde de bal uit een corner ineens achter ONS-keeper Justin van der Dam: 1-0.
Daarna kroop ONS uit de schulp en werd meer en meer gevaarlijk. Een doelpunt van Han Maarten van Dijk werd afgekeurd. De gasten bleven drukken en kregen een strafschop mee. Martina Ruendel, die onderuit werd gehaald door Ilona Achuna, nam de strafschop zelf en hij miste. Of beter gezegd, Erick Jansens redde knap met één hand.

Van het ruime verschil op de ranglijst - Harkemase Boys staat vierde, ONS laatste - was voor rust weinig te merken. De gasten verdienden zeker een treffer.

Na rust stelde Harkemase Boys snel orde op zaken, zo leek het. Uit een voorzet van Berwout Beimers, de gevaarlijkste man aan Harkema kant, scoorde Robert Stelpstra:2-0.

De wedstrijd leek gespeeld totdat Genridge Prijor met een leep stiftje de aansluitingstreffer scoorde:2-1. ONS bleef strijden voor de gelijkmaker, was simpelweg beter en kreeg de beste kansen, maar het mocht niet baten. Berwout Beimers besliste het duel: 3-1.
De 3-2 van Nick Kuipers kwam voor ONS te laat. De Snekers zitten dieper in de zorgen. Harkemase Boys blijft het ook onder het nieuwe trainers duo, Willem Brouwer en Klaas Schotanus, goed doen in de derde divisie.