Harkemase Boys: 'Dit past net by ús moaie club'

De spelers van VVOG kwamen het veld op na een afkoelperiode, maar er werd niet meer verder gespeeld.

Harkemase Boys doet onderzoek naar de oerwoudgeluiden die het duel met VVOG (2-0) zaterdagmiddag ontsierden.

,,Dit past net by ús moaie club'', zei voorzitter Appie van der Veen zondagochtend. ,,Hjir nimme wy ôfstân fan.''

De persoon die de geluiden heeft gemaakt, werd direct door supporters van Harkemase Boys op zijn gedrag aangesproken en van het complex verwijderd. Hij is geen lid van de club.

Harkemase Boys gaat maandagavond met het bestuur om de tafel om de zaak te bespreken. Zondag was daar nog geen mogelijkheid voor.

KNVB

De KNVB gaat de persoon die betrokken was bij de ongeregeldheden, proberen op te sporen en te bestraffen. Wel wil de voetbalbond eerst van beide clubs weten wat zich precies heeft afgespeeld. ,,Dit mag niet oogluikend worden toegestaan. Er moet tegen opgetreden worden'', aldus woordvoerder Koen Adriaanse.

Gestaakt

In de 86ste minuut van de wedstrijd werden er zogenaamde apengeluiden gemaakt in de richting van VVOG-aanvaller Pernelly Biya. Hij werd woest. VVOG wilde de wedstrijd laten staken. Assistent Henk Drost kreeg rood vanwege aanmerkingen op de leiding. De wedstrijd werd vervolgens gestaakt, omdat de Hardewijkers niet verder wilden voetballen. De vijf minuten die nog resteerden, werden niet uitgespeeld. De teams stonden wel weer op het veld, maar wilden niet verder spelen.

Op de beelden is vanaf minuut 9:21 te zien dat VVOG-assistent Henk Drost rood krijgt en het duel gestaakt wordt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Harkemase Boys