Handbalsters en volleybalsters willen brons

De Nederlandse handbalsters en volleybalsters hopen zaterdag een bronzen medaille over te houden aan de Olympische Spelen. Beide teams ontmoeten in Rio de Janeiro de regerend wereldkampioen.

De handbalsters nemen het om 16.30 uur Nederlandse tijd op tegen Noorwegen. Dat is een herhaling van de WK-finale in december. Oranje verloor toen met 31-23. De volleybalsters beginnen om 18.00 uur Nederlandse tijd aan hun partij om het brons tegen de Verenigde Staten, dat eerder op deze Spelen in de groepsfase te sterk was voor het team van bondscoach Giovanni Guidetti.

Taekwondoka Reshmie Oogink begint om 14.30 uur (Nederlandse tijd) aan haar eerste Olympische Spelen. De 26-jarige Almelose moet met Seavmey Sorn uit Cambodja uit gaan maken wie naar de kwartfinale mag in de klasse boven 67 kilogram.

Ook staat zaterdag de triatlon voor vrouwen op het programma. Namens Nederland doet Rachel Klamer, vanaf 16.00 uur Nederlandse tijd, mee in Rio. Voor mountainbikester Anne Terpstra begint om 17.30 uur de cross country.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement