Hamstra naar Japan voor Yuki Kobayashi

Technisch manager Gerry Hamstra van SC Heerenveen is komend weekeinde in Japan om Yuki Kobayashi met eigen ogen te aanschouwen.

De linksbenige middenvelder van Jubilo Iwata staat hoog op het lijstje met potentiële versterkingen bij Heerenveen. De club probeerde hem de afgelopen weken voor een proefperiode naar Friesland te halen. Dat lukte niet. Volgens Hamstra wegens een ,,papierenkwestie”.

Voordat Kobayashi eventueel een contract krijgt aangeboden, wil de nieuwe voetbalbaas van Heerenveen de 24-jarige Kobayashi hoe dan ook aan het werk zien. Jubilo Iwata speelt zondag thuis in de eigen competitie tegen Kawasaki Frontale.

Anderlecht

Heerenveen, dat deze week op Terschelling traint en morgen op het veld van AVV oefent tegen eerstedivisionist FC Oss, heeft een extra testwedstrijd aan het programma toegevoegd. De ploeg van Jurgen Streppel speelt op woensdag 20 juli om 19 uur in Brussel tegen Anderlecht, de succesvolste club van België en afgelopen seizoen de nummer twee in de Belgische Pro League.

Aanvankelijk zou Heerenveen die dag op het veld van Bakkeveen oefenen tegen een buitenlandse ploeg. Het bleek echter lastig om een opponent te strikken die op het Opsterlandse kunstgras wilde spelen. Vorige week werd besloten een streep te zetten door het duel.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement