Hamilton dankt God, Ricciardo vloekt

Lewis Hamilton kende dit seizoen de nodige mechanische tegenslag, maar zondag zat alles mee bij de regerend wereldkampioen. De Brit reed zijn Mercedes vanaf startplek drie naar de overwinning in de Grand Prix van Monaco. Onderweg stopte hij maar één keer om van banden te wisselen. ,,Die banden waren tot op de draad versleten in de laatste ronde, maar godzijdank hielden ze het. De dag verliep precies zoals ik had gehoopt; ik voel me gezegend'', zei de winnaar na de race.

De Australische nummer twee Daniel Ricciardo foeterde op het team van Red Bull, dat stundelde bij zijn bandenwissel. ,,Voor het tweede weekeinde op rij word ik genaaid. Ze riepen mij de pit in, maar dan moeten ze toch klaar staan met de juiste banden! Dit doet pijn'', zei de man die voor het eerst in zijn carrière van polepostion vertrok, maar aan de meet genoegen moest nemen met de tweede plaats.

Ricciardo kreeg twee weken geleden bij de GP van Spanje een strategie opgelegd, die hem ook al benadeelde. Hij moest drie keer een bandenstop maken, terwijl teamgenoot Max Verstappen dat maar twee keer hoefde te doen en mede daardoor kon winnen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement