Haase/Rojer uitgeschakeld in dubbelspel

Tennissers Robin Haase en Jean-Julien Rojer zijn zondag uitgeschakeld in het olympisch dubbelspel in Rio de Janeiro. Het Spaanse duo Rafael Nadal en Marc López was in de eerste ronde veel sterker: 6-4 6-4. Binnen anderhalf uur rekenden de Spanjaarden af met het Nederlandse koppel. Vier jaar geleden bleven Haase en Rojer ook al in de openingsronde steken.

In de eerste set werden Haase en Rojer al direct gebroken en konden ze het sterke spel van Nadal en López niet bijhouden. In het tweede bedrijf ging het daarentegen lang gelijk op, maar maakte het Nederlandse koppel bij 4-4 bepalende fouten. Zo sloeg Haase tweemaal een dubbelfout en miste Rojer een eenvoudige smash. Nadal kon de partij daarop eenvoudig uitserveren.

De Spanjaard liet vooral in de tweede set met snoeiharde slagen van zich horen. Van zijn polsblessure was toen weinig te merken. Eerder op de dag liet Nadal weten dat zijn pols nog niet volledig is genezen. ,,Als het niet om de Spelen zou gaan, zou ik hier nu niet zijn'', zei Nadal na afloop van zijn eerste wedstrijd in het enkelspel die hij met winst afsloot. De tennisser stond sinds Roland Garros met zijn blessure aan de kant.

De uitschakeling van het Nederlandse koppel volgt op eerdere verliezen van Kiki Bertens en Robin Haase in de eerste ronde van het enkelspel. Mogelijk komen Bertens en Rojer nog in het gemengd dubbelspel in actie. Daarover valt komende week een beslissing, waarbij de gezamenlijke ranking doorslaggevend is.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement