Haase en Bertens hopen op plek in derde ronde

Als het woensdag droog blijft in Londen, komen er bij het tennistoernooi van Wimbledon drie Nederlanders in het enkelspel de baan op. Robin Haase en Kiki Bertens zijn al aanbeland in de tweede ronde, Igor Sijsling moet zijn wedstrijd uit de eerste ronde nog afmaken.

De partij van de 28-jarige Sijsling tegen de Tsjech Jiri Vesely werd dinsdag aan het einde van de middag wegens regen afgebroken. Sijsling verloor de eerste twee sets met 6-2 en 6-4. In de derde set is de stand 1-1. Om 12.30 uur gaat de partij, als het weer het toelaat, op baan veertien verder.

Haase en Bertens moeten woensdag meer geduld hebben. Beide Nederlandse tennissers moeten wachten totdat twee andere wedstrijden op hun baan zijn afgelopen. Haase ontmoet, net als vorige maand op Roland Garros, de Amerikaan Jack Sock. In Parijs trok Haase aan het kortste eind tegen de nummer 26 van de wereld.

Bertens bereikte op Roland Garros de halve finale en hoopt op Wimbledon op een herhaling van haar zegereeks in Frankrijk. Haar Duitse tegenstandster Mona Barthel staat op de wereldranglijst 68e. Bertens is 28e.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement