Høegh kopt SC Heerenveen langs FC Twente

SC Heerenveen is goed uit de winterstop gekomen. Na het gelijkspel tegen Vitesse (1-1) en de overwinning op Sparta (2-1) werd zaterdagavond FC Twente met 1-0 in het Abe Lenstra-stadion verslagen.

Daniel Høegh zorgde in de 67ste minuut voor de enige treffer van de wedstrijd. De centrale verdediger kopte raak uit een vrije trap van Arber Zeneli. Høegh bezorgde daarmee Heerenveen een dik verdiende overwinning. Zeker voor rust had de ploeg van Jurgen Streppel veruit het meeste balbezit tegen het defensief ingestelde Twente. Vrijwel continu speelde het spel zich op de helft van Twente af – al creëerde Heerenveen vooral kleine mogelijkheden.\

Meest gevaarlijke man was Arber Zeneli. Twee afstandsschoten werden moeiteloos gepakt door Joël Drommel, maar korte tijd later moest de doelman van Twente wél vol aan de bak op een uithaal van de vleugelaanvaller. Op de rand van het strafschopgebied kapte Zeneli knap zijn tegenstander uit, maar zijn schot werd vervolgens overgetikt door Drommel.

Gertjan Verbeek

Twente stelde daar in aanvallend opzicht nagenoeg niets tegenover. De beste speler van de Enschedeërs – Oussama Assaidi – werd op het middenveld knap bedwongen door Morten Thorsby, die de voorkeur boven Pelle van Amersfoort kreeg in de basis. De ploeg van Gertjan Verbeek hield de linies compact en gokte op de counter. Fredrik Jensen probeerde het twee keer van afstand, maar bracht Heerenveen-doelman Martin Hansen niet in verlegenheid.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, al nam Twente iets meer initiatief. Zeneli kreeg nog een beste kans, maar zag zijn inzet worden gekeerd door Drommel. Heerenveen trok in het restant zonder al te veel problemen de overwinning over de streep.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement