Grote olympische atletiekploeg met 32 atleten

De Nederlandse atletiekploeg voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro telt liefst 32 atleten. De Atletiekunie heeft woensdag 21 vrouwen en 11 mannen voorgedragen aan sportkoepel NOC*NSF.

De ploeg is vooral zo omvangrijk doordat drie estafetteteams aantreden in Rio: de 4x100 meter vrouwen, de 4x100 meter mannen en de 4x400 meter vrouwen. Laatstgenoemde estafetteploeg debuteert op de Spelen.

,,Het team is een mooie weergave van de brede top die we op dit moment hebben en bevat ook de kwaliteit om in Rio in de strijd om finaleplaatsen en medailles mee te doen'', lichtte technisch directeur Ad Roskam toe. Serieuze medaillekandidaten zijn Dafne Schippers, Sifan Hassan, Churandy Martina Anouk Vetter en de 4x100 meter estafette vrouwen.

Goud

Schippers en Martina behaalden afgelopen week goud op de 100 meter bij de EK atletiek in Amsterdam. Sprintkoningin Schippers, die ook regerend wereldkampioene op de 200 meter is, pakte ook goud met de estafetteploeg op de 4x100 meter. Martina won ook de 200 meter, maar werd vrijwel direct na de finish gediskwalificeerd omdat hij buiten zijn baan had gelopen.

Hassan, die op de EK haar eerste wedstrijden liep na een lange blessureperiode, behaalde zilver op de 1500 meter. Vetter veroverde de Europese titel op de zevenkamp in een Nederlands record van 6626 punten, waarmee ze naar de derde plaats op de mondiale ranglijst klom.

Programma

Het atletiekprogramma wordt afgewerkt tijdens de tweede week van de Spelen: van 12 tot en met 21 augustus. De meeste finales zijn in de nacht Nederlandse tijd.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement