Groen licht voor nieuwe topvrouw FIFA

Ruim een maand nadat Fatma Samoura tot ieders verrassing door FIFA-voorzitter Gianni Infantino werd gepresenteerd als nieuwe secretaris-generaal van de wereldvoetbalbond, kan de 54-jarige Senegalese aan de slag. Samoura kreeg dinsdag van de onafhankelijke beoordelingscommissie groen licht om deze vooraanstaande functie op zich te nemen. De commissie onderzocht onder meer of er geen sprake was van botsende belangen. De nieuwe topvrouw van de mondiale voetbalbond, die onder Infantino komt te staan, begint maandag aan haar nieuwe baan.

Op het FIFA-congres vorige maand in Mexico-Stad presenteerde Infantino de Senegalese diplomate van de Verenigde Naties als nieuwe secretaris-generaal. ,,Ze zorgt voor een frisse wind bij de FIFA'', zei Infantino, die haar persoonlijk aanstelde.

Samoura volgt Markus Kattner op, die vorig jaar als tijdelijke secretaris-generaal was aangesteld nadat Jérôme Valcke in opspraak was geraakt. De Duitser werd onlangs ook ontslagen. Kattner zou samen met Valcke en oud-voorzitter Sepp Blatter ruim 70 miljoen euro achterover hebben gedrukt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement