Griezmann topschutter van EK

Antoine Griezmann is de topschutter geworden van het EK in Frankrijk. De Franse aanvaller maakte zes doelpunten op het toernooi in eigen land. Griezmann scoorde één keer in de groepsfase, tegen Albanië, maar kwam pas echt los in de knock-outfase. De 25-jarige topschutter van Atlético Madrid besliste de achtste finale tegen Ierland met twee doelpunten (2-1), was één keer trefzeker in de kwartfinale tegen IJsland (5-2) en leidde Frankrijk in de halve finale met twee goals langs Duitsland (2-0).

In de finale zondag in het Stade de France tegen Portugal, die in de verlenging verloren ging voor de Fransen, bleef Griezmann droog staan. Zijn topscorerstitel kwam echter niet in gevaar. Hij wordt gevolgd door zes spelers die drie doelpunten maakten op het EK, onder wie ploeggenoten Olivier Giroud en Dimitri Payet en de Portugese aanvallers Cristiano Ronaldo en Nani.

Op het vorige EK van 2012 in Polen en Oekraïne eindigden zes spelers bovenaan de topscorerslijst met ieder drie doelpunten. Het record staat op naam van Michel Platini, die op het EK van 1984 liefst negen keer scoorde.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement