Grensrechter vroeg handtekening Haaland voor goede doel

Grensrechter vroeg handtekening Haaland voor goede doel ANP

De Roemeense grensrechter Octavian Sovre heeft uitgelegd waarom hij dinsdagavond na het duel in de Champions League tussen Manchester City en Borussia Dortmund (2-1) een handtekening vroeg aan de Noorse superspits Erling Haaland. "Het is voor het goede doel. We gaan de handtekening verkopen en de opbrengst gaat naar een organisatie die autistische mensen ondersteunt. Ik verzamel al heel lang handtekeningen van beroemde sporters om geld in te zamelen voor liefdadigheid", legde Sovre uit.

De Roemeense assistent-scheidsrechter werd aanvankelijk met hoon en kritiek overladen nadat tv-beelden hadden vastgelegd dat hij Haaland kort na de wedstrijd in de catacomben om zijn handtekening vroeg. De 20-jarige Noor, die door vele topclubs wordt begeerd, voldeed vriendelijk aan het verzoek en signeerde een gele kaart die Sovre hem voorhield. Het is tamelijk ongebruikelijk voor wedstrijdofficials om spelers om een gunst te vragen. Hier en daar werd daarom een sanctie geëist tegen de Roemeense vlaggenist, die nu met zijn uitleg veel twijfel heeft weggenomen.

Het is echter nog niet zeker dat de UEFA de zaak laat rusten. Een woordvoerder wilde geen commentaar geven op de kwestie. Sovre is inmiddels door 'SOS Autism' in Roemenië al wel uitgeroepen tot erelid. "Zonder zijn inspanningen zouden wij ons werk niet kunnen doen", liet de organisatie weten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport