Golfer Luiten door op PGA Championship

Golfer Joost Luiten is door naar de derde ronde van het PGA Championship, de laatste major van het jaar. Het bleef lang spannend voor de dertigjarige Rotterdammer, maar uiteindelijk bleken de 70 slagen die hij vrijdag nodig had voor zijn tweede ronde goed voor een vervolg op de banen van de Baltusrol Golf Club in Springfield, nabij New York. De birdie die Luiten op de achttiende en laatste hole nog wist te scoren bleek cruciaal.

De Nederlandse olympiër had donderdag zijn eerste ronde afgelegd in 72 slagen. Luiten speelde ook vrijdag weer wisselvallig, maar noteerde nu wel evenveel birdies als bogeys (beide vier). De cut kwam uiteindelijk bij 143 slagen te liggen, waar Luiten met zijn score van 142 (twee boven par) net onder zat. ,,Ik speelde goed. Had een lekkere start met goede birdies op hole twee en vijf, maar heb toch te weinig kansen benut. De putts van 1 tot 2 meter tot de hole weet ik steeds maar niet te maken'', meldde Luiten op zijn website.

De Amerikanen Jimmy Walker en Robert Streb delen na twee dagen de koppositie met 131 slagen, negen onder par. Vooral Streb zette een fraaie score neer met 63 slagen (onder meer acht birdies). De Argentijn Emiliano Grillo en de Australische wereldranglijstaanvoerder Jason Day volgen op twee slagen achterstand (-7). De Zweed Henrik Stenson, onlangs winnaar van het Brits Open, staat met 134 slagen vijfde. De Noord-Ierse toppper Rory McIlroy miste de cut en is uitgeschakeld.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement