Golden League volleyballers uitgesteld

Golden League volleyballers uitgesteld ANP

De Nederlandse volleyballers moeten maar afwachten of de European Golden League dit jaar nog plaatsvindt. Oranje zou op 23 mei beginnen met een thuiswedstrijd tegen Estland, maar de Europese volleybalbond CEV heeft het landentoernooi vanwege het coronavirus voor onbepaalde tijd uitgesteld. Wereldbond FIVB had eerder al besloten de Nations League, waaraan de Nederlandse volleybalsters meedoen, uit te stellen tot na de Olympische Spelen.

De CEV had al beslist dat er tot 3 april op alle niveaus niet meer gevolleybald zou worden en kwam dinsdag met de mededeling dat alle toernooien die zij organiseert voorlopig niet doorgaan. Het betreft de Europese clubtoernooien, landenkwalificatietoernooien voor diverse leeftijdscategorieën, fase 2 voor de Continental Cup voor beachvolleyballers en de Golden en Silver League 2020.

Voor de internationals Robin de Kruijf en Nimir Abdelaziz heeft het besluit ook op clubniveau consequenties. De Kruijf had met haar team Conegliano de halve finales van de Champions League bereikt. Abdelaziz stond met het door Oranje-bondscoach Roberto Piazza getrainde Milaan in de halve finales van de Challenge Cup.

De kwalificatie voor de Olympische Spelen voor het beachvolleybal verloopt onder andere door de Europese continentale cup. De eindronde, waar zich nog één mannen- en één vrouwenkoppel plaatst voor de Spelen, wordt van 22 tot en met 28 juni gehouden in Eindhoven. Maar de laatste voorronde van deze kwalificatiereeks is nu dus ook uitgesteld. Die zou van 14 tot en met 17 mei in Turkije, Spanje en Oostenrijk gehouden worden.

home
net-binnen
menu