Go Ahead Eagles keert terug in eredivisie

Go Ahead Eagles keert na een jaar terug in de eredivisie. De ploeg van trainer Hans de Koning hield De Graafschap zondag in de return op 1-1, ruim genoeg om te promoveren na de royale winst donderdag in Deventer (4-1). De Graafschap moet in principe na een jaar op het hoogste niveau weer terug naar de Jupiler League, maar vanwege de complexe situatie rond FC Twente staat dat voorlopig op losse schroeven.

In de wetenschap dat het minimaal drie doelpunten moest maken, begon De Graafschap furieus aan het beslissende duel op de volgepakte Vijverberg. De 'Superboeren' ontketenden direct een stormloop richting het doel van keeper Theo Zwarthoed, die zelf een doelpunt van Nathaniel Will voorkwam en op de doellijn twee keer werd geholpen door ploeggenoot Norichio Nieveld. Het was bijna een wonder dat het openingsdoelpunt van De Graafschap nog bijna een half uur op zich liet wachten. Zwarthoed moest in de 28e minuut alsnog capituleren, toen Piotr Parzyszek een voorzet van Andrew Driver inkopte (1-0).

Go Ahead Eagles leek overrompeld door de agressieve speelwijze van De Graafschap, hoewel die toch te verwachten viel. Wellicht dachten de mannen uit Deventer dat de buit al binnen was na het feest donderdag op de Adelaarshorst. Uit het niets haalden de Eagles kort voor rust de angel uit de wedstrijd. Bij de eerste kans van de bezoekers was het direct raak, waardoor de opdracht voor de thuisclub plotseling wel heel zwaar werd. Een verre uittrap van Zwarthoed werd door Kenny Teijsse doorgekopt op Randy Wolters. De handige linksbuiten vond voor het doel topschutter Leon de Kogel, die zijn zevende treffer in de laatste zes wedstrijden maakte (1-1).

Het doelpunt van De Kogel kwam als een mokerslag aan bij De Graafschap. Wat de ploeg van trainer Jan Vreman na rust ook probeerde, het wilde maar niet lukken. Kansen kreeg De Graafschap in overvloed, maar gescoord werd er niet. Daardoor komt in principe na één jaar al weer een einde aan het verblijf in de eredivisie, al blijft dat voorlopig onzeker.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement