Gissen over vertrek Ype Smid als voorzitter van Cambuur

Ype Smid had nog een periode van ruim tien maanden te gaan als voorzitter van de raad van commissarissen bij Cambuur, voordat zijn termijn afliep. Hij kapte er maandag evenwel mee.

Over het hoe en waarom is en blijft het gissen. Smid was maandag niet bereikbaar voor commentaar. Er zou verschil van inzicht zijn binnen de raad van commissarissen, waarvan Rudy Douma en Jan Koster nu nog de enige twee leden zijn. Pier van der Sluis, voorzitter van de Stichting Beheer SC Cambuur, hult zich in stilzwijgen over de reden van Smids voortijdige vertrek.

Van der Sluis: ,,Ik was op vakantie in Spanje en ben vrijdagavond door Jan Koster gebeld met de opmerking dat Ype Smid er mee ging stoppen. Het was voor mij een verrassing dat hij nu al stopt. Op de vraag van het waarom kan ik geen antwoord geven.’’ Wel was er volgens Van der Sluis al wel een longlist opgesteld over de opvolging van Smid.

Van der Sluis ontkent dat Smid door de Stichting, die bevoegd is bestuurders te benoemen en te ontslaan, op een zijspoor is gezet. Het is alom bekend dat Smid, die acht jaar voorzitter was, een persoon is met een soms licht ontvlambaar karakter.

,,Hij daagt uit, hij prikkelt met als doel de club verder te brengen. Wij hebben ook wel eens 'head to head' gestaan, maar zijn er op de inhoud altijd uitstekend uit gekomen’’, zegt algemeen directeur Ard de Graaf.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement