Gilbert Belgisch kampioen

Philippe Gilbert is zondag op een loodzwaar parcours rond Les Lacs de l'Eau d'Heure Belgisch kampioen geworden. De 33-jarige wielrenner van BMC was in de lastige slotfase na 231 kilometer te snel voor zijn medevluchter Tim Wellens.

Wellens en Gilbert reden gezamenlijk richting de eindstreep. Wellens stelde in de slotronde alles in het werk om weg te rijden bij Gilbert, maar die kon het hoge tempo op de steile klimmetjes in het parcours volgen. Greg Van Avermaet (BMC) werd op een handvol seconden derde.

Voor Gilbert is het de tweede nationale titel uit zijn loopbaan. In 2011 werd hij voor het eerst Belgisch kampioen. Door de zege van Gilbert is de kampioenstrui van België dit jaar niet te bewonderen in de Tour de France. BMC liet hem buiten de selectie voor de Ronde van Frankrijk.

De winnaar reageerde verrast op zijn tweede nationale wegtitel. ,,Het is compleet anders dan vijf jaar geleden'', zei Gilbert. ,,Destijds zat ik in de beste periode uit mijn loopbaan, vandaag had ik de overwinning niet verwacht omdat het parcours me niet echt lag. Ik was nerveus omdat ik deze zege zo graag wilde, maar ik bleef kalm en liet me niet gek maken. Deze overwinning geeft me veel vertrouwen. Ik toon met deze titel aan dat mijn conditie heel goed is met het oog op de Olympische Spelen. Dit is bovendien mooi om te solliciteren bij een nieuw team", zei Gilbert, wiens contract bij BMC aan het einde van dit jaar afloopt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement